Hallgrens Buss

Hallgrens Buss - delägare i Bivab

Hallgrens Buss är ett familjeföretag som startade 1975 och finns i Ulricehamn. Vi har idag 25 fordon i olika sorters trafik. 8 turistbussar, 16 fordon i skoltrafik.

Familjeföretag som startade 1975

Företaget grundades 1975 av Åke och Märta Hallgren och sedan dess drivs det inom familjen. Nu ägs det av tre syskon Per-Åke, Ing-Marie och Jan-Ove. Hallgrens Buss AB har varit med i Bivab sedan starten.

Skolskjuts i samarbete med Bivab

Vi kör skoltrafik med 16 fordon i varierande storlek, alla åt Ulricehamn och Falköping (Falköping försvinner tyvärr till sommaren). Vi är väldigt glada att vi fortfarande är med för att sköta skoltrafik åt hemkommunen. Detta av flera orsaker, en är att våra förare kan vara på ”hemmaplan” ibland.

Beställning och turisttrafik

Beställning och turisttrafik har väl blivit vårt ”signum”. Den omsättningsmässigt klart största delen innan Corona (och efter givetvis).

Egen Resebyrå

Vi utför alla typer av beställningstrafik med buss- både när det gäller kortare utflykter i Sverige och längre veckoresor ut i Europa. Sedan många år äger vi en egen resebyrå Resdax Ski AB. Som har mest är verksam med skidresor. Hemsedal och Italien har blivit det stora för resebyrån.

Kontaktuppgifter