Leja Touring

Leja Touring - delägare i Bivab

Leja Touring eller “Leja” som det kallas till vardags grundades 1968 i Mölndal av Lennart och Britta Jaktlund, familjeföretaget har under åren utvecklats till ett företag med närmare 100 anställda inklusive extrapersonal. Leja har fortfarande kontor och verkstad i Mölndal, samt med nästa generation av familjen Jaktlund som ägare. Namnet “Leja” kommer från en sammansättning av Lennart och Jaktlund.

Leja började med att köra färdtjänst med ett fåtal bussar, (se bild i från 1968 vid Gunneboslott). Bolaget har med tiden utvecklats till att bli ett fullserviceföretag som idag kör allt från idrottsföreningar, skolklasser, pensionärer, nöjesresor, företag samt större tex. kongressuppdrag och linjetrafik. Leja har idag en modern vagnpark med ca 30 bussar.

Leja är ett företag i ständig utveckling, precis som ett busshjul står Leja nästintill aldrig stilla, vagnparken uppdateras löpande med de senaste modellerna bussfabrikanterna har att erbjuda. Leja utvecklas också ständigt inom trafiksäkerhet, kvalitet, miljö och arbetsmiljö då Leja är en del av det samhälle där vi lever och verkar.

Leja är inte bara ett familjeföretag till namnet utan familjeandan återspeglar sig hos all personal. Service, säkerhet, trevligt bemötande och förståelse är något som våra rutinerade chaufförer ser som självklarheter. För till och med barn vet ju att en busschaufför är en man med glatt humör, eller kvinna för den delen. 

Leja ingår sedan 1992 i Bivab, ett samverkansföretag med ca 30 delägare.

Leja är noga med att ha god kontroll på sina bussar såväl estetiskt som maskinellt. Kontroller, service och reparationer sker i Lejas egna verkstad där våra mekaniker huserar.          

Kontaktuppgifter