Dalslands Buss

Taxi Dalsland- delägare i Bivab

Dalslands Buss AB grundades 1987 av Thommy Wikhede. Företaget ägs nu av BNW Holding AB och drivs av Kristian Baastad, Jonas Nilsson, Magnus Wikhede och Inger Wikhede tillsammans med våra duktiga chaufförer.

Thommy och Inger tog över Carlgrens Taxi 1987. De började 2 taxibilar och körde mestadels färdtjänst och sjukresor. Efter några år utökades taxiverksamheten och även några skolskjutsavtal med buss. Verksamheten har efter hand ökat med flera avtal och att vi köpt Erikstad Buss och vi tog över Ingmars Grunds Trafik I Färgelanda kommun.

Bussbolag i Bäckefors och Eriksdal

Företaget har sitt säte i Bäckefors där vi har vårt kontor, verkstad och uppställningsplats. Vi har även en tvätthall med reningsanläggning och ett automatiserat värme-och ventilationssystem. Upptagningsområdet är i huvudsak Västra Götalands Län. I samband med att vi övertog all skolkörning i Melleruds Kommun augusti 2015 så har vi även en depå i Erikstad. Våra transporter är till 95 % fossilfria då vi kör på HVO/Evolution Diesel istället för vanlig diesel.

Skolskjuts i Bengtsfors, Mellerud och Färgelanda

Dalslands Buss började köra skolskjuts 1987. Skjutsarna körs med trafiksäkra, moderna och miljövänliga fordon. I dagsläget kör vi skolskjuts i Bengtsfors, Mellerud och Färgelanda kommun.

Turisttrafik och beställningsresor

Vi kör även företagsresor och transporter till och från evenemang.

19 bussar och 3 taxibilar

Vår trafik utförs med 19 bussar i olika storlekar och 3 taxibilar, samtliga är utrustade med alkolås. Taxitrafiken utgörs främst av transporter för företag som är lite av vår specialitet, där service, kvalitet och punktlighet uppskattas.

Vi är miljö-och kvalitetscertifierade enligt ISO 14001, 9001 och 45001.

 

Kontaktuppgifter