Uddevalla Omnibus

Uddevalla Omnibus - delägare i Bivab

Uddevalla Omnibus AB med dotterbolaget Lysekils Busstrafik AB ägs av Uddevalla kommun och är ett av de största företagen inom Bivab. Vi kör för Västtrafik, Jönköpings Länstrafik och ansvarar bl.a. för stadstrafik, regiontrafik och skoltrafik i Uddevalla, Mellersta Bohuslän, Vetlanda, Sävsjö.

Vårt företag har en lång och spännande historia. Från starten 1922 till idag har vi vuxit från ett litet lokalt bussbolag till ett expansivt kollektivtrafikföretag med stort ansvar för kommunikationer, service och miljö. I vår egen skola för YKB utbildar vi dagens förare att bli ännu bättre i framtiden.

Vi omsätter ca 230 mkr och har drygt 210 anställda. Fordonsparken omfattar nu ca 140 bussar som vi servar och tvättar i vår egen verkstad och tvätthall.

För oss är service, säkerhet och miljö tre viktiga nyckelord. Vi ska tillhandahålla kollektivtrafik som svarar mot dagens och framtidens krav på effektivitet och flexibilitet. Det ska vara en trygg miljö för passagerare och förare. Och verksamheten ska leva upp till miljökrav för ett hållbart samhälle. Så bygger vi ett dynamiskt transportföretag med stark framtidstro!

Kontaktuppgifter