Bivab söker Affärsansvarig i Göteborg (tillsatt)

Har du flerårig arbetslivserfarenhet av affärsutveckling, trafikutveckling och trafikproduktion? Vill du arbeta i en mindre organisation med stora ambitioner och där ditt arbete syns och har stor betydelse? Då kan du vara den vi söker!
Bivab söker Trafikutvecklare i Göteborg

Nu är det snart dags för vår nuvarande affärschef att gå i pension och därför söker vi efter en ny medarbetare.

Bivab bedriver såväl linjetrafik som skolskjutstrafik på entreprenad. Bolaget bildades 1992 och ägs idag av 34 bussbolag. Totalt omsätter Bivab 1,3 miljarder kronor (800 bussar) och på huvudkontoret i centrala Göteborg sitter idag 15 medarbetare. 

Arbetsbeskrivning

I rollen som Affärsansvarig kommer du att ha ett helhets- och utvecklingsansvar för dina områden (främst Västra Götaland), avtal och affärer när det kommer till ekonomi, produktionssiffror, kvalitet, miljö och kontakt med regioner, kommuner och andra intressenter.

Du kommer att delta i och ansvara för projekt och för etablering inför trafikstart vid anbudsvinst och avetablering vid trafikavslut.

Du kommer jobba med kvalitetssäkring och se till att underleverantörer lever upp till ställda avtalskrav.

Du kommer även vara ansvarig för Bivabs processer som ligger i ”Driva trafik”.

Du kommer jobba med att utveckla trafiken i befintliga trafikavtal som Bivab bedriver med framför allt Västtrafik.

Du kommer i samråd med underleverantörer genomföra förändringar och förbättringar i verksamheten.

Du kommer verkställa trafikförändringar gentemot uppdragsgivare i samråd med underleverantörer.

Du kommer ha personalansvar för driftoperatör och arbeta med olika delar av företaget samt trafikdriften och andra externa aktörer.

Vi söker dig som har:

  • Flerårig arbetslivserfarenhet inom området samt erfarenhet av affärsutveckling, trafikutveckling och trafikproduktion (kollektiv-, skol- och kommersiell trafik)
  • Mycket goda ekonomiska kunskaper (gärna ekonomisk utbildning)
  • Goda ledaregenskaper
  • Förståelse för komplexa system
  • Mycket goda allmänna IT-kunskaper (officepaketet etc.)
  • Erfarenhet av projektledning
  • …är en trevlig medarbetare med sunda värderingar

Vem är du?

Du ska kunna hantera flera parallella projekt och uppdrag där du samtidigt får använda din goda planeringsförmåga.

För att trivas i rollen som Affärsansvarig tror vi att du har ett genuint intresse för affärsutveckling och trafik, att du är analytisk, noggrann och har bra koll på detaljer.

Att skapa relationer och ha förmåga att kommunicera på ett tydligt och lättsamt sätt är viktigt eftersom du kontinuerligt kommer att kommunicera med såväl interna som externa kontaktpersoner.

Förmågan att se saker ur nya perspektiv och vara innovativ inom ramarna för den befintliga rollen är också något som eftersöks.

Vi tror på frihet under ansvar, vilket innebär att det är viktigt att kunna jobba självständigt, vara lösningsorienterad och kunna ta egna initiativ.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi är en relativt liten arbetsplats, vilket innebär att vi gemensamt hjälps åt att lösa problem som uppstår. Du som är prestigelös och har ett samhällsengagemang kommer att trivas hos oss.

Låter detta spännande?

Bra, då vill vi ha in din ansökan så snart som möjligt! Ansökan skickar du till Christer Pettersson på christer.pettersson@bivab.se

Varmt välkommen med din ansökan!