Bivab söker Trafikutvecklare med placering i Göteborg (tillsatt)

Är du en erfaren Trafikplanerare/-utvecklare som vill arbeta i en mindre organisation med stora ambitioner, där ditt arbete syns och har stor betydelse? Då kan du vara den vi söker!
Bivab söker Trafikplanerare

Bivab bedriver såväl linjetrafik som skolskjutstrafik på entreprenad. Bolaget bildades 1992 och ägs idag av 34 bussbolag i södra Sverige. Totalt omsätter Bivab 1,3 miljarder kronor (800 bussar) och på huvudkontoret i centrala Göteborg sitter idag 15 medarbetare. 

Arbetsbeskrivning

I rollen som vår nya trafikutvecklare kommer du att vara djupt involverad i företagets anbud och affärsprocesser. Du kommer ta fram smarta produktionsberäkningar för anbud, men även jobba med att utveckla trafiken i befintliga trafikavtal som Bivab bedriver med bl.a. Västtrafik, Jönköpings Länstrafik.

Du kommer att arbeta med olika delar av företaget samt trafikdriften och andra externa aktörer så som kommuner och trafikhuvudmän. Du kommer också att arbeta aktivt med nya idéer och förslag till trafikutveckling, bland annat genom analyser av körtider och resandemönster.

Vi söker dig som har:

  • Minst fem års arbetslivserfarenhet inom området samt erfarenhet av något Trafikplaneringssystem, tex Trapeze, Hastus eller liknande
  • Förståelse för komplexa system
  • Mycket goda allmänna IT-kunskaper (officepaketet etc.)
  • Erfarenhet av att driva projekt inom ramen för Trafikplanering

Vem du är

Att hantera flera parallella projekt och uppdrag samtidigt ser du som spännande och utvecklande, där du samtidigt får använda din goda planeringsförmåga.

För att trivas i rollen som Trafikutvecklare tror vi att du har ett genuint intresse för trafik och samhället i stort, att du är analytisk, noggrann och har bra koll på detaljer. Att skapa relationer och ha förmåga att kommunicera på ett tydligt och lättsamt sätt är viktigt eftersom du kontinuerligt kommer att kommunicera med såväl interna som externa kontaktpersoner.

Förmågan att se saker ur nya perspektiv och vara innovativ inom ramarna för den befintliga rollen, är också något som eftersöks.

Vi tror på frihet under ansvar, vilket innebär att det är viktigt att kunna jobba självständigt, vara lösningsorienterad och kunna ta egna initiativ.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi är en relativt liten arbetsplats, vilket innebär att vi gemensamt hjälps åt att lösa problem som uppstår. Du som är prestigelös och har ett samhällsengagemang kommer att trivas hos oss.

Låter detta spännande?

Bra, då vill vi ha in din ansökan så snart som möjligt! Ansökan skickar du till Christer Pettersson på christer.pettersson@bivab.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du veta hur det är att jobba som Trafikutvecklare på Bivab?

Läs intervjun med Magnus Bäverås, Trafikutvecklare – Bivab