Leja Touring – Redo för storsatsning i Härryda

Nyligen vann Leja Touring ett stort avtal för Härryda vilket innebär ytterligare 28 bussar, varav 4 elbussar och ett 50-tal fastanställda bussförare. Vi träffade ägarna Johan Jaktlund och Frida Galle för en pratstund om varför de valde att driva familjeföretaget vidare, den stora satsningen de står inför och hur de hanterat pandemin.
Frida Galle och Johan Jaktlund, Leja Touring.

Leja Touring startades på 60-talet av Britta och Lennart Jaktlund och drivs i dag barnen Frida Galle och Johan Jaktlund.
– Det var en självklarhet att vi skulle ta över. Mamma och pappa hade skapat något bra och vi ville förvalta det så gott vi kan, säger Frida. Innan de tog över jobbade de inom företaget i många år. Johan körde buss, både linje- och beställningstrafik.
– Jag har kört mycket i Europa och har provat på det mesta.

Växte in i företaget

Frida jobbade på kontoret och skötte ekonomin och det administrativa.
– Vi växte in i företaget under uppväxten och det var en självklarhet att vi skulle ta över, säger Frida.
– Vi kan inget annat, säger Johan och skrattar.

Bra med flera ben

Både Johan och Frida ser fram emot nyetableringen i Härryda inför den nya trafiken som startar i juni 2022. Det nya avtalet i Härryda/
– Man inser i dessa tider att allt är sårbart, särskilt beställningstrafiken. Det är väldigt bra att ha fler ben att stå på, säger Frida.

Hur ser framtidsplanerna ut?

– Vi planerar att flytta all vår verksamhet från Mölndal till Härryda. Just nu för vi dialog med kommunen om att bygga en ny depå i Härryda. Det är drömmen. Det är det vi kämpar för just nu, säger Frida.

Varför vill ni flytta hela verksamheten till Härryda?

– Av flera skäl. Dels tror vi att vi kan göra ett bättre jobb, inte minst kvalitetsmässigt, om vi samlar allt på en plats och är nära verksamheten. Det är också för personalens skull, att vara nära dem, säger Johan.

– För oss är det viktigt att alla medarbetare känner att de kan prata med oss om de har något på hjärtat. Våra dörrar står alltid öppna. Det är av stor vikt att alla känner sig delaktiga och att vi är ett team som roddar allt tillsammans. Så långt det är möjligt försöker vi också undvika titlar, säger Frida.

Vi önskar lycka till och hoppas att vi får besöka få besöka Leja Touring i Härryda nästa år.