Delägare i Bivab

Bivab ägs av ett 30-tal bussbolag och upphandlar busstrafik i Sverige.  Här kan du se alla våra delägare och läsa mer om deras verksamhet och vårt samarbete.

Aneby Buss - delägare i Bivab

Aneby Buss

Aneby Buss är ett familjeägt företag med rötter från 1940-talet. Vi har vårt säte i Aneby, Småland. I samarbete med Bivab kör vi linjetrafik för Jönköpings Länstrafik samt skolskjuts i Eksjö, Aneby och Vetlanda.

Axelssons Turisttrafik - delägare i Bivab

Axelssons Turisttrafik

Axelssons Turisttrafik är ett bussbolag verksamma i hela Mälardalen men framförallt Västerås, Eskilstuna och Stockholm. Med en flotta på över 40 bussar, är vi stora nog att hantera alla typer av beställningar och event.

BJ Trafik -delägare i Bivab

BJ Trafik

BJ-trafik kör linjebussar för Västtrafik i Mellersta Bohuslän i samarbete med  Bivab. Vi kör även beställningsresor i mindre skala.

Bullarens Busstrafik - delägare Bivab

Bullarens Busstrafik

Bullarens buss bedriver linjetrafik och skoltrafik i samverkan med Bivab i Mellersta Bohuslän. Här kör vi runt Munkedal, upp mot Hällevadsholm och Dingle.

Byggets Buss - delägare i Bivab

Byggets Buss

Byggets Buss är ett gammalt välrenommerat bolag som förvärvades av Sennans Buss 2014. I samverkan med Bivab kör vi  Skoltrafik åt Hallandstrafiken.

Carlsteins Trafik - delägare i Bivab

Carlsteins Trafik

I samverkan med Bivab kör Carlsteins Trafik linjetrafik åt JLT samt skoltrafik åt Habo kommun. Vi har depåer i Jönköping och Gränna och totalt 35 bussar.

Taxi Dalsland- delägare i Bivab

Dalslands Buss

Dalslands Buss har sitt säte i Bäckefors. Vi kör skolskjutsuppdrag i tre kommuner, idrottsresor, företagsresor och transporter till och från evenemang. Upptagningsområdet är i huvudsak Västra Götalands Län.

Ellénius Buss- delägare i Bivab

Ellénius Buss

Ellénius Buss har sitt säte i omedelbar närhet till Arlanda och Stockholm. I mer än 30 år har vi kört för resebyråer, företag, eventmarknadsföringsbyråer och föreningar över hela Europa.

Gerts Busstrafik - delägare i Bivab

Gerts Busstrafik

Gerts Busstrafik AB etablerades år 1992. I samarbete med Bivab kör vi linjetrafik för Länstrafiken Kronoberg, och tre bussar i skoltrafik, i uppdrag för Älmhults kommun.

Gustavssons Busstrafik - delägare i Bivab

Gustavssons Busstrafik

Gustavssons Busstrafik är ett familjeföretag beläget i Mullsjö. Idag har vi två bussar som går i linjetrafik åt Jönköpings Länstrafik i samarbete med Bivab.

Hallgrens Buss - delägare i Bivab

Hallgrens Buss

Hallgrens Buss är ett familjeföretag som startade 1975 och finns i Ulricehamn. I samverkan med Bivab kör vi skolskjuts i Ulricehamn och Falköpings kommun.

Hellbergs Buss - delägare i Bivab

Hellbergs Buss

Hellbergs Buss Under 1995 startade Mikael Hellberg företaget Hellbergs Buss, och sedan har det rullat på. Mikael sitter fortfarande bakom ratten och styr företaget framåt

Hjalmarssons Buss -delägare i Bivab

Hjalmarssons Buss

I över femtio år har vi satt resenären i finsätet. Allt började 1951 i Virserum. Idag kör vi linjetrafik i samarbete med Bivab för JLT och KLT.

Horredstrafiken -delägare i Bivab

Horredstrafiken

Horredstrafiken grundades 1965 av Bo & Birgitta Hultin. Företaget har växt genom åren från någon enstaka taxibil till flera olika fordon som tar dig från korta taxiresan i närområdet till utlandsresan i toppmoderna turistbussar.

Jörlanda Buss och Taxi -delägare i Bivab

Jörlanda Taxi & Buss

Jörlanda Buss är ett familjeföretag i andra och tredje generationen som håller till i Kode som ligger ca. 3 mil norr om Göteborg.

LEBU - delägare i Bivab

LEBU

I samverkan med Bivab kör LEBU linjetrafik och skolskjuts i Kungälv.

Leif-Åkes Buss - delägare i Bivab

Leif-Åkes Buss

Leif-Åkes Buss Leif-Åkes är ett Bussbolag med säte i Töreboda. Vi kör turisttrafik och beställningstrafik. Hela Europa är vårt arbetsområde. Hotell, teaterbiljetter, mat mm ordnar

Leja Touring - delägare i Bivab

Leja Touring

Leja Touring Leja Touring eller “Leja” som det kallas till vardags grundades 1968 i Mölndal av Lennart och Britta Jaktlund, familjeföretaget har under åren utvecklats till ett

Let's Go By Bus -delägare i Bivab

Let’s Go By Bus

Sedan starten 2008 har Let’s Go By Bus jobbat med beställningstrafik. Vi hjälper er med allt från korta transporter, rundturer inom Sverige och långturer ut i Europa.

Lysekils Busstrafik - delägare i Bivab

Lysekils Busstrafik

Lysekils Busstrafik är ett bolag som utför busstransporter i Bivabs regi. Bolaget har anläggningar i Lysekil och Vetlanda. Vi kör för Västtrafik, JLT samt för Lysekil och Sotenäs kommun.

M-Buss - delägare i Bivab

M-Buss

M Buss kör linjetrafik i samarbete med Bivab i Mellersta Bohuslän för Västtrafik. Vi kör även skolskjuts i samarbete med Bivab i Munkedal. 

Öckeröbussarna -delägare i Bivab

Öckeröbussarna

Öckeröbussarna är er lokala busstransportör för små eller stora grupper. Vi kör skräddarsydda bussresor efter våra passagerares önskemål.

Ödeborg Buss - delägare i Bivab

Ödeborg Buss

I samverkan med Bivab kör vi linje- och skoltrafik i Färgelanda och Uddevalla kommun.

Omnibuslinjen Habo-Hjo - delägare i Bivab

Omnibuslinjen Habo-Hjo

Omnibuslinjen är ett väl etablerat familjeföretag inom bussresebranchen beläget vid Vätterns södra strand. 2016 firade vi 90 år på vägarna.

Reinholds Buss -delägare i Biva

Reinholds Buss

Med vår långa erfarenhet och vårt goda kontaktnät över hela Europa kan vi erbjuda er en minnesvärd upplevelse anpassad till era önskemål.

Ryssbybygdens Buss - delägare i Bivab

Ryssbybygdens Buss

Ryssbybygdens Buss är ett familjeägt företag som drivs med fokus på personlighet och omtanke för både kunder och anställda. Vi utför alla typer av beställningstrafik med buss – både när det gäller kortare utflykter i Sverige och längre bussresor i Europa.

Sennans Buss - delägare i Bivab

Sennans Buss

Sennans Buss är ett gammalt välrenommerat företag  med anor från 1923 som finns i Halmstad och Falkenberg i Halland. I samverkan med Bivab kör vi linjetrafik och skoltrafik åt Hallandstrafiken.

Skogaby Taxi & Busstrafik - delägare i Bivab

Skogaby Taxi & Busstrafik

Skogaby Taxi & Busstrafik ligger i Markaryd i Kronoberg. Vi är ett gammalt välrenommerat bolag som förvärvades av Sennans Buss 1998.

Taxi Lilla Edet - delägare i Bivab

Taxi Lilla Edet

Vi är ett Buss-, Taxi- och Budföretag som med bästa personliga service kör stora och små sällskap.

Tjörns Omnibustrafik -delägare i Bivab

Tjörns Omnibustrafik

Tjörns Omnibustrafik AB startade 1925 och sedan dess utfört linje- och skolbusstrafik på ön.

Uddevalla Omnibus - delägare i Bivab

Uddevalla Omnibus

Uddevalla Omnibus AB ägs av Uddevalla kommun och är ett av de största företagen inom Bivab. Vi kör för Västtrafik och ansvarar bl.a. för stadstrafik och skoltrafik i Uddevalla och Rondentrafiken från Åmål.

Vårgårdabuss - Joakim och Östen - delägare i Bivab

Vårgårdabuss

Året var 1978 när Vårgårdabuss bildades och dess första ägare Henry Claesson och Ingemar Larsson köpte Södra Härene Bilstation och började köra skoltrafik i Vårgårda. Det utvecklades snart med beställningstrafik och mer skoltrafik.

Veinge Buss - delägare i Bivab

Veinge Busstrafik

Veinge Buss är ett familjeföretag i Laholms kommun. I samarbete med Bivab kör vi skolskjuts samt Region och linjetrafik för Hallandstrafiken.