Taxi Dalsland

Taxi Dalsland- delägare i Bivab

Taxi Dalsland Buss AB grundades 1987 av Thommy Wikhede. Företaget ägs nu av BNW Holding AB och drivs av Kristian Baastad, Jonas Nilsson, Magnus Wikhede och Inger Wikhede tillsammans med våra duktiga chaufförer.

Historien bakom Taxi Dalsland

Thommy och Inger tog över Carlgrens Taxi 1987. De började 2 taxibilar och körde mestadels färdtjänst och sjukresor. Efter några år utökades taxiverksamheten och även några skolskjutsavtal med buss. Verksamheten har efter hand ökat med flera avtal och att vi köpt Erikstad Buss och vi tog över Ingmars Grunds Trafik I Färgelanda kommun. År 2000 köpte vi gamla sågen i Bäckefors där vi har kontor, verkstad och tvätthall. Idag har vi nitton bussar, tre taxibilar och cirka 25 anställda.

Huvudsätet i Bäckefors

Företaget har sitt säte i Bäckefors där vi har vårt kontor, verkstad och uppställningsplats. Vi har även en tvätthall med reningsanläggning och ett automatiserat värme-och ventilationssystem. Våra transporter är till 95 % fossilfria då vi kör på HVO/Evolution Diesel i stället för vanlig diesel. I samband med att vi övertog all skolkörning i Melleruds Kommun augusti 2015 så har vi även en depå i Erikstad.

Skolskjuts i Bengtsfors, Mellerud och Färgelanda

Taxi Dalsland Buss AB började köra skolskjuts 1987. I dagsläget kör vi skolskjuts i tre kommuner: Bengtsfors, Mellerud och Färgelanda. I samverkan med Bivab kör vi skolskjuts i Mellerud och Färgelanda. Skolskjutsen körs med trafiksäkra, moderna och miljövänliga fordon.

Idrottsresor, företagsresor och transporter

Vi kör idrottsresor, företagsresor och transporter till och från evenemang. Samtliga bussar är utrustade med alkolås. Taxitrafiken utgörs främst av transporter för företag som är lite av vår specialitet, där service, kvalitet och punktlighet uppskattas.

Skräddarsydda bussresor

 Vi ”tillverkar” inte många resor själva, men de vi gör, gör vi för att vi själva är intresserade eller tycker verkar kul. Vad vi däremot gör är resor för kunder som lämnar intresseanmälan eller kommer med önskemål, det kan gälla resor till skolresor, idrottsevenemang, bröllop, kompisgänget, firmafesten, svensexan, möhippan eller vad som helst. Vi har ofta idéer och tips att komma med.

Vi är miljö-och kvalitetscertifierade enligt ISO 14001, 9001 och 45001.

Kontaktuppgifter

Adress: Skolgatan 9 668 40 Bäckefors
Telefon: 0530-60032 
Hemsida: taxidalsland.se