Aktuellt

Här samlar vi de senaste nyheterna från Bivab. 

Bivab kör Gotlands kollektivtrafik från juni 2023.Foto: Peter Daun, Region Gotland

Helt klart att Bivab kör Gotlands kollektivtrafik från juni 2023

Det är nu definitivt klart att Bivab tar över all linjetrafik med buss inklusive skolskjutsarna på Gotland.
Närmare 70 st helt nya bussar köps in för att bedriva trafiken över hela ön.

– Det är skönt att allt nu är klart. Vi på Bivab hoppas att alla anställda hos Bergkvarabuss, som nu kör trafiken, kommer vilja fortsätta arbeta tillsammans med oss i Gotlands kollektivtrafik, säger Bivab:s VD, Christer Pettersson.

Hållbar energiomställning & framtidens drivmedel med Lars Annerberg

Hållbar energiomställning & framtidens drivmedel

Världen står inför en energiomställning. Att el kommer att spela en stor roll i omställningen är hela transportsektorn överens om. Frågan är bara hur snabbt det kommer att gå. 2030 ska transportsektorn ha minskat koldioxidutsläppen med 70%. Är det möjligt att nå regeringens mål? Är elbussar framtiden och vilka utmaningar finns det framöver? Vi har pratat med Lars Annerberg, ansvarig för den upphandlade trafiken och för miljö- och teknikfrågor på Sveriges Bussföretag om detta viktiga ämne.

Bivabs Digitala tidning Torkarbladet nr1 2022

Torkarbladet nummer 1 2022

I årets första nummer av vår digitala tidning Torkarbladet kan du bland annat läsa en intervju med Lars Annerberg om hållbar energiomställning & framtidens drivmedel, hur delägarna ser på beställningstrafiken 2022, Indexutvecklingen som gör det tufft för små företag, månadens KEPS och vad Bivabs vd tror om bussbranschens framtid.

Här kan du läsa den online och ladda ner den!

Vill du ha ett exemplar direkt till din e-mail varje gång vi kommer ut med ett nytt nummer?
Maila oss på torkarbladet@bivab.se så lägger vi till dig i vårt utskick.

Vi vann skolskjutsen i Älmhult

Vi stärker vår närvaro i Småland

Bivab vann upphandlingen av skolskjutsen i Älmhults kommun. Det nya avtalet gäller från och med den 1 augusti, 2022 till och med den 31 juli, 2024.

Vi är mycket stolta över att ha fått förtroendet av Älmhults kommun, gällande skolskjutsen i kommunen. Att få vara med och bidra till att kommunens skolelever kan ta sig till och från studier och aktiviteter på ett hållbart, tryggt och säkert vis känns mycket bra, säger Christer Pettersson, vd på Bivab.

Busstrafiken kommer att bedrivas med två lokala underleverantörer.

Nya delägare: Axelssons Turisttrafik och Ellénius Buss

Nya delägare: Axelssons Turisttrafik & Ellénius buss

Vi välkomnar Axelssons Turisttrafik och Ellénius buss som delägare till Bivab. Det är två juridiska företag som sedan i början av 2020 är en koncern som drivs av Fredrik von Essen, Tobias Ellénius och Fabian von Essen. Här berättar de mer om sig själva, hur de kom in i branschen och planerna framöver.