Aktuellt

Här samlar vi de senaste nyheterna från Bivab. 

Torkarbladet nummer 3 2021

Torkarbladet Nummer 3 2021

I årets tredje nummer av vår digitala tidning Torkarbladet kan du bland annat läsa om en digital språkutbildning som gör skillnad för bussbranschens anställda, en intervju med våra nya delägare Axelssons Turisttrafik & Ellénius Buss, om skadeförebyggande åtgärder och tips från Nordic och Protector, vem som blev månadens KEPS och hur vår VD Christer Pettersson sammanfattar 2021.

Vi stärker vår närvaro i Skaraborg

Vi stärker vår närvaro i Skaraborg

Vi vinner upphandlingen av skolskjutsar i Hjo kommun och försvarar ett skolskjutspaket i Falköpings kommun.
”Uppdragen innebär att vi ytterligare stärker vår närvaro i regionen och kompletterar övrig verksamhet på ett bra sätt”, säger Bivabs VD Christer Pettersson. Båda avtalen planeras att starta till skolstarten i augusti 2022.

Kristina Johansson och Tekle Measho, Vårgårdabuss

Digital språkutbildning gör skillnad för bussbranschens anställda

Hos Transportföretagen erbjuds sedan en tid tillbaka en digital språkutbildning för medlemsföretagen. Ett av bolagen som valt att delta är familjeföretaget Vårgårdabuss:
– Vi vill att den personal som har behovet ska ges möjligheten att förbättra sina språkkunskaper. Det känns givetvis bra att kunna bidra genom att erbjuda en utbildning och därigenom visa att vi satsar på våra anställda.

Let's Go By Bus och Daniel Sjöman är ny delägare i Bivab.

Ny delägare: Let’s Go By Bus

Let’s Go By Bus ett av få privatägda bussbolag som finns kvar i Örebro. Daniel Sjöman startade före­taget 2008 helt från grunden. I dag arbetar ett tiotal chaufförer med att köra skolskjutstrafik och beställningstrafik.

Frida Galle och Johan Jaktlund, Leja Touring.

Leja Touring – Redo för storsatsning i Härryda

Nyligen vann Leja Touring ett stort avtal för Härryda vilket innebär ytterligare 28 bussar, varav 4 elbussar och ett 50-tal fastanställda bussförare. Vi träffade ägarna Johan Jaktlund och Frida Galle för en pratstund om varför de valde att driva familjeföretaget vidare, den stora satsningen de står inför och hur de hanterat pandemin.

Christer Pettersson, VD, Bivab

”Behovet av kollektiva resor kommer att bestå”

Coronapandemin har påverkat människor världen över på många sätt. Vi har blivit mer isolerade, en del har förlorat jobbet och resandet har minskat kraftigt. Här svarar Christer Pettersson, VD på Bivab på fyra frågor angående det aktuella läget.