Aktuellt

Här samlar vi de senaste nyheterna från Bivab. 

Bivabs Digitala tidning Torkarbladet nr1 2022

Torkarbladet nummer 1 2022

I årets första nummer av vår digitala tidning Torkarbladet kan du bland annat läsa en intervju med Lars Annerberg om hållbar energiomställning & framtidens drivmedel, hur delägarna ser på beställningstrafiken 2022, Indexutvecklingen som gör det tufft för små företag, månadens KEPS och vad Bivabs vd tror om bussbranschens framtid.

Här kan du läsa den online och ladda ner den!

Vill du ha ett exemplar direkt till din e-mail varje gång vi kommer ut med ett nytt nummer?
Maila oss på torkarbladet@bivab.se så lägger vi till dig i vårt utskick.

Vi vann skolskjutsen i Älmhult

Vi stärker vår närvaro i Småland

Bivab vann upphandlingen av skolskjutsen i Älmhults kommun. Det nya avtalet gäller från och med den 1 augusti, 2022 till och med den 31 juli, 2024.

Vi är mycket stolta över att ha fått förtroendet av Älmhults kommun, gällande skolskjutsen i kommunen. Att få vara med och bidra till att kommunens skolelever kan ta sig till och från studier och aktiviteter på ett hållbart, tryggt och säkert vis känns mycket bra, säger Christer Pettersson, vd på Bivab.

Busstrafiken kommer att bedrivas med två lokala underleverantörer.

Bivab söker Trafikutvecklare i Göteborg

Bivab söker Affärsansvarig med placering i Göteborg

Har du flerårig arbetslivserfarenhet av affärsutveckling, trafikutveckling och trafikproduktion? Vill du arbeta i en mindre organisation med stora ambitioner och där ditt arbete syns och har stor betydelse? Då kan du vara den vi söker!

Nya delägare: Axelssons Turisttrafik och Ellénius Buss

Nya delägare: Axelssons Turisttrafik & Ellénius buss

Vi välkomnar Axelssons Turisttrafik och Ellénius buss som delägare till Bivab. Det är två juridiska företag som sedan i början av 2020 är en koncern som drivs av Fredrik von Essen, Tobias Ellénius och Fabian von Essen. Här berättar de mer om sig själva, hur de kom in i branschen och planerna framöver.

Torkarbladet nummer 3 2021

Torkarbladet Nummer 3 2021

I årets tredje nummer av vår digitala tidning Torkarbladet kan du bland annat läsa om en digital språkutbildning som gör skillnad för bussbranschens anställda, en intervju med våra nya delägare Axelssons Turisttrafik & Ellénius Buss, om skadeförebyggande åtgärder och tips från Nordic och Protector, vem som blev månadens KEPS och hur vår VD Christer Pettersson sammanfattar 2021.

Vi stärker vår närvaro i Skaraborg

Vi stärker vår närvaro i Skaraborg

Vi vinner upphandlingen av skolskjutsar i Hjo kommun och försvarar ett skolskjutspaket i Falköpings kommun.
”Uppdragen innebär att vi ytterligare stärker vår närvaro i regionen och kompletterar övrig verksamhet på ett bra sätt”, säger Bivabs VD Christer Pettersson. Båda avtalen planeras att starta till skolstarten i augusti 2022.

Kristina Johansson och Tekle Measho, Vårgårdabuss

Digital språkutbildning gör skillnad för bussbranschens anställda

Hos Transportföretagen erbjuds sedan en tid tillbaka en digital språkutbildning för medlemsföretagen. Ett av bolagen som valt att delta är familjeföretaget Vårgårdabuss:
– Vi vill att den personal som har behovet ska ges möjligheten att förbättra sina språkkunskaper. Det känns givetvis bra att kunna bidra genom att erbjuda en utbildning och därigenom visa att vi satsar på våra anställda.

Let's Go By Bus och Daniel Sjöman är ny delägare i Bivab.

Ny delägare: Let’s Go By Bus

Let’s Go By Bus ett av få privatägda bussbolag som finns kvar i Örebro. Daniel Sjöman startade före­taget 2008 helt från grunden. I dag arbetar ett tiotal chaufförer med att köra skolskjutstrafik och beställningstrafik.